National Public Radio Headquarters


back

National Public Radio Headquarters

LocationWashington, DC
ClientNational Public Radio
ServicesConcept Design, Site Design, Construction Documentation, Construction Administration
Site Area2.0 ac (0.8 ha)
Budget$700 million USD
Date2009 - 2013

The OCULUS design for the new National Public Radio (NPR) headquarters includes an entry plaza, roof terraces, green roofs, and streetscape improvements designed to establish a signature public space at NPR’s new front door. The entry plaza includes a sculptural feature wall, stepped terracing, and custom-designed benches that will provide seating for special events as well as every-day use.

Oversized biofiltration planters located on North Capitol Street contribute to a more lush and varied streetscape and are designed to collect and clean stormwater from both the site and adjacent street. Filtration media will clean pollutants from the runoff before it reaches the city stormwater sewer system.

Green roof and terrace plantings were designed to further reduce runoff and to provide year-round visual interest for workers in the offices above. Plants were carefully chosen for their distinct seasonal attributes, such as striking color or flowering habits, and create a dynamic graphic pattern that will change throughout the year.

 

Hide/Show